Fronius TransPocket 180

Stroj lze zakoupit pouze na prodejně v Rožnově pod Radhoštěm!

Udělat z dobrého ještě lepší. To bylo cílem vývoje nové generace přístrojů TransPocket 150. Plně digitalizovaná, inteligentní rezonanční koncepce umožňuje rychlejší regulaci. Výsledkem je lepší zapalování, menší rozstřik a nanejvýš stabilní oblouk. Optimalizovaný plášť přístroje je navíc robustnější a odolnější než kdykoli předtím.

Nová řada přístrojů TransPocket zaručuje nejvyšší energetickou efektivitu. V porovnání s předchozím modelem je příkon svařovacího zdroje TransPocket 150 až o 20 procent nižší, a to při vyšším výstupním výkonu. To je podpořeno korekcí výkonu PFC (Power Factor Correction), která umožňuje použití extrémně dlouhého napájecího kabelu s nízkými ztrátami, a mimo jiné zajišťuje lepší provozuschopnost s elektrocentrálou.

Stroje nové řady TransPocket jsou odolnější než kdykoliv předtím a jsou ideálním řešením na staveništích a v drsných pracovních podmínkách. Robustní, ergonomicky tvarovaný plášť s integrovanými plastovými nohami, které slouží jako hrany i jako ochrana proti podklouznutí, a promyšlené uspořádání lamel chrání celý přístroj před nečistotou a vodou. Třída ochrany IP23 je samozřejmostí.

Osvědčená digitální rezonanční koncepce od společnosti Fronius byla dále zdokonalena. Výsledkem je přesnější a rychlejší regulace svařovacího proudu. Vzhledem k trvalým výkonnostním rezervám přístroj okamžitě reaguje na každou zvláštnost oblouku. To zajišťuje téměř ideální výchozí charakteristiku. Vždy dokonalý a konstantní oblouk s minimální tvorbou rozstřiků zaručuje ty nejlepší svařovací vlastnosti. Redukovaný zkratový proud brání přichycení elektrody při kontaktu se svařencem. Následné zvýšení proudu zajistí, že nedojde k přerušení oblouku. Poté přístroj dosáhne hlavního proudu, proudu SoftStart nebo HotStart, které může uživatel přesně nastavit.

S novou sérií přístrojů lze použít všechny elektrody. Obalené elektrody i celulózové elektrody (CEL) poskytují díky speciálně volitelnému provoznímu režimu dokonalé výsledky svařování. Nové, plynule regulovatelné nastavení dynamiky umožňuje uživateli dokonale přizpůsobit zapalování použité elektrodě.

Nová funkce Time ShutDown, zkráceně tSd, vypne svařovací zdroj po uplynutí definovaného časového intervalu a tím šetří proud. Výsledkem je maximálně energeticky efektivní nasazení přístroje. Funkce FUS (Fuse) dovoluje nastavit proudové jištění a umožňuje tak přístup k různým sítím. 7segmentový displej umožňuje rychlé přečtení nastavených parametrů. Je jednoduchý a intuitivní.


Použití Fronius TransPocket 180
Stroje jsou vhodné pro používání ve výrobě, na montážích, v kovovýrobě, údržbě nebo v domácí dílně.

Technické parametry:
Napájecí napětí: 230V
Jištění: variabilní -  16 A
Rozsah svař.proudu elektrody: 10-180 A
Rozsah svař.proudu WIG: 10-180 A
Zatěžovatel 100%: 120A
Zatěžovatel při 60%: 150A
Napětí na prázdno: 101V
Krytí: IP 23
Rozměry: 435 x 160 x 310 mm
Hmotnost: 8,9 kg