Soustruh PD 400 s CNC přípravou

Nový CNC soustruh PD 400 je další inovativní výrobek z Německa, vyráběný dle kvality standardu DIN 8606. Tento soustruh nabízí širokou škálu možností pro různé obráběcí operace, včetně soustružení, vrtání, frézování, a řezání závitů.

Zde jsou jeho vlastnosti a specifikace: 

  • Univerzální použití: Soustruh PD 400 CNC je vhodný pro různé typy obrábění materiálů, včetně oceli, mosazi, hliníku a plastů. Díky montážní přírubě je možné připojit frézovací hlavu FF 250/BL, což rozšiřuje jeho funkčnost. 
  • Variabilní rychlost otáčení: Pohání ho silný tichý motor s možností nastavení šesti rychlostí otáčení vřetene v rozsahu 80 - 2 800/min. Automatický hlavní vypínač motoru má ochranu proti opětovnému sepnutí v případě výpadku proudu. 
  • Konstrukce: Soustruh má příčně žebrované strojní lože z šedé litiny, broušené širokorozchodným prizmatickým vedením suportu a koníku, což zajišťuje minimální vibrace i při vysokém zatížení. 
  • Ovládání: Posuv v ose X a Y zajišťují výkonné 1,8 A krokové motory. Tento model je "CNC Ready", což znamená, že není dodáván s řídící jednotkou ani příslušným softwarem, ale tyto doplňky jsou možné dokoupit samostatně. 
  • Přesnost a spolehlivost: Součástí soustruhu je vysoce kvalitní přesné 3-čelisťové sklíčidlo podle DIN 6386 třída 1 s tolerancí 0,04 mm a upínacím rozsahem čelistí 3 - 100 mm. 
  • Rozsah otáčení: Soustruh má dvě rychlostní stupně: 1. stupeň: 80 – 330 - 1.400/min; 2. stupeň: 160 – 660 - 2.800/min. Hlučnost je méně než 70dB. 
  • Dodávané příslušenství: Součástí dodávky jsou klíčové příslušenství jako sklíčidlo, víceúčelový držák soustružnických nástrojů, upínací hrot, imbus klíče, stranový klíč, ochranný kryt sklíčidla a další. 

Soustruh PD 400 CNC představuje spolehlivý stroj vhodný pro širokou škálu aplikací a vyrábí se s ohledem na nejvyšší standardy kvality a přesnosti. Díky své všestrannosti a robustní konstrukci je ideální volbou pro dílny i průmyslové podniky.